Monteblanco Coco cofermented
Detailní popis produktu
| Farma / Zpracovatel | Finca Monteblanco |
| Region | Huila |
| Nadmořská výška | 1730 m n. m. |
| Odrůda | Purple Caturra |
| Zpracování | Cofermented – extended fermentation natural |
| Chutě | kokos, Malibu, broskev |
| Naše pražení | |
| Doporučujeme na | Filtr |
Rodina Rodriga Sancheze Valencia hospodaří na farmě Finca Monteblanco již po tři generace. Farma se nachází v blízkosti chráněného parku Cueva de los Guacharos u řeky Suazy.
Rodrigo se pravidelně účastní soutěží kvality producentů kávy. Například v roce 2017 vyhrál první cenu na Yara Championship. V roce 2019 vyhrál první a třetí cenu na Roasters United competition.
Tato káva je zpracovaná inovativním způsobem. Nejprve se připraví fermentační směs kvasinek, laktobacilů, cukernaté složky (panela, melasa nebo krystalový cukr) a ovocné složky (kokos, cholupa), která se nechá odležet po dobu 8 dní. Teprve potom se přidají kávové třešně a nechají se fermentovat po dobu 180 hodin. Následně se třešně propláchnou a suší po dobu 25 až 30 dní.
Původ obrázků: Sucafina
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Colombia |
|---|---|
| pražení: | světlé |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

